Bokig

Verklighetsbaserade o sanna böcker.

Varför gråter inte Emma?

Kategori: Mordfall

Författare: Emma Jangestig & Magnus Wennerholm
279 sidor
utgiven 2010

 

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser.

 

Varför gråter inte Emma går verkligen på djupet. Jag fick en helt ny bild av Emma, för mig är hon inte längre kvinnan som log i TV efter att hennes barn mördats på det mest ohyggliga vis. Detta är en bok man inte kan lägga ifrån sig även att man vet hur den kommer att sluta. Jag följde rättegången via media men boken innehåller den nakna sanningen - ihop satt av Emma och hennes familj så som de upplevde tiden efter de fruktansvärda morden. Mycket välskriven och lättsam bok MEN långt ifrån den snyfthistoria man förväntar sig.