Bokig

Verklighetsbaserade o sanna böcker.

När mardömmen blev sann

Kategori: Övrigt

Författare: Glenn Forrestgate 
153 sidor 
utgiven 2010 Tjugo år gammal och livet leker för Glenn som precis börjat nå framgångar och gjort sitt ett namn. Han fick en Grammis för sin musik som DJ men istället för att fortsätta sin resa mot toppen träffar Glenn Melinda och mardrömmen börjar. Vi är vana vid att läsa hur män misshandlar kvinnor men detta är berättelsen om hur en kvinna fysisk och psykisk misshandlar Glenn som idag lever under skyddad identitet. Han har stora skulder men har funnit kärleken på nytt och tar till vara på dagen så gott det går. Vid ett tillfälle bröt Melinda mot besöksförbudet, Glenn ringde polisen och begärde hjälp. Svaret från polisen: Du är väl karl!

När mardrömmen blev sann är lättläst och så spännande att man inte kan lägga ifrån sig den. Glenn skäms inte över att berätta om det han varit med om utan delar öppenhjärtligt med sig om sina tankar och erfarenheter. Det är skrämmande hur psykvården fungerar, Glenn är ett levande bevis på att det inte alltid är kvinnor som är i behov av skydd...

 

 

Nära döden

Kategori: Övrigt

Författare: Lars Åke Augustsson 
278 sidor
Utgiven 2003 
 

USA är inte bara världens rikaste och mäktigaste land, det är också världens ledande fängelsenation. Nog angår det oss att man möter sociala problem och vapenhandel med vedergällning och avrättningar. Lars Åke Augustsson har sedan flera år brevväxlat med och besökt tre personer som är dömda till döden i Texas. Han har lärt känna deras barn, föräldrar, syskon, som lever i straffets skugga.

Nära döden tar rekord i att vara dryg! Hela tiden maler Lars Åke på om hur fel dödstraff är och han sätter hela tiden sig in i mördarnas situation och verka helt har glömt bort offren vars liv tagit slut. Man märker tydligt att Lars Åke är emot dödstraff och målar hela tiden ut fångarna som offer. Boken är ett enda långt argument där författaren helt struntat i att vinkla från alla sidor. Mycket tråkig och invecklat skriven.